• Εδώ αποφασίζουμε

30+ μισθοί ετησίως ;

Την ώρα που ο χειμαζόμενος Ελληνικός Λαός αντιμετωπίζει το σήμερα και αγωνία και το αύριο με τρόμο, μία επιχείρηση φτιαγμένη με χρήματα του ιδίου του Ελληνικού Λαού, μοιράζει αφειδώς αμοιβές, μπροστά στις οποίες η πρόκληση των 15 μισθών των υπαλλήλων της Βουλής, ωχριά.  Διαβάζοντας και μελετώντας το κατωτέρω θα σας γίνει αντιληπτός ο λόγος της απόλυσης του Γιώργου Κανελλάκη, ο λόγος της προσπάθειας εκφοβισμού του με 2 αγωγές και 2 μηνύσεις που του ζητούν από 300.000 ευρώ στην κάθε μία (εδώ και εδώ), ή και γιατί τον ωθούσαν σε παραίτηση . Για ποιό λόγο χυδαίες  ύβρεις – εκβιασμοί και απειλές στέλνονταν προς αυτόν αφειδώς. Στην κάρτα αυτή αναλυτικά όλο το ιστορικό.

Ακόμη θα γίνει αντιληπτό στον καθένα, γιατί περί τα 200.000 Ελληνικά σπίτια το 2011 πλήρωσαν χαράτσι, αφού κάποιοι δεν πλήρωναν τις φόρους και τις ασφαλιστικές καλύψεις (ως όφειλαν) στο Ελληνικό Δημόσιο.

Θα γίνει και αντιληπτό πως μια κάστα λαμβάνει πλέον των 30 μισθών ετησίως, εκ των οποίων φορολογούνται σχεδόν οι μισές.

Θα γίνει αντιληπτό στους μετόχους διαφόρων Ταμείων, για ποιo λόγο δεν είχαν τα δυνητικά αποτελέσματα που θα μπορούσαν να έχουν.

Το παρόν θα βοηθήσει, μέχρι ενός σημείου, το Υπουργείο Οικονομικών να πατάξει τη Φοροδιαφυγή και Εισφοροδιαφυγή, ως διατείνεται.

Βέβαια θα δημιουργηθεί ευλόγως μια απορία. Που και Πως αποτυπώνονταν όλα αυτά τα ποσά από το λογιστήριο. Αυτό είναι θέμα της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Και όπου χρειαστεί η βοήθειά μας, εδώ είμαστε όσο μας είναι εφικτό.

Αναλυτικά. Υπάλληλοι Ελληνικής τράπεζας λαμβάνουν (μέχρι και προχθές)

  1. 12 μηναίους μισθούς
  2. 2 επιπλέον δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα – και καλοκαιρινής αδείας
  3. 1/2 μισθού ετησίως ως επίδομα ισολογισμού + 570 ευρώ !!!!!!
    1/2 μισού ετησίως ως bonus σε δύο δόσεις (30% στα τέλη του χρόνου και 70% στις αρχές του επομένου)
  4. 12 απολαβές το έτος, ποσό μη αναφερόμενο στις μισθοδοσίες μέσω visa κάρτας
  5. 12 απολαβές το έτος, ποσό μη αναφερόμενο στις μισθοδοσίες , που είναι γνωστό ως «λειτουργικά έξοδα» ή «μαύρα». Ειδικά αυτά τα κονδύλια, από τη θέση του Διευθυντή καταστήματος και πάνω ισούνται με 2 ή και τρεις σημερινούς βασικούς μισθούς.

Στους κάτωθι πίνακες βλέπουμε τα ποσά που δίδονται μέσω προπληρωμένων καρτών visa στα στελέχη της, αφορολόγητα, εννοείται και χωρίς εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά βλέπουμε και τα «λειτουργικά» ή «μαύρα» στην καθομιλουμένη.

Βεβαίως αυτομάτως προκύπτει μια απορία. Το υπουργείο Εργασίας που έχει επικυρώσει την Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας τι λέει ;  Ας πούμε ότι το υπουργείο εργασίας δεν είναι αρμόδιο για τη συλλογή φόρων. Εισφορών όμως ;

Τι παρατηρούμε εύκολα ; χιλιάδες ευρώ το μήνα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ, ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΑ, καθώς δικαιούχοι αυτών των ποσών είναι το σύνολο των εργαζομένων. Βέβαια από :  68,08 ευρώ το μήνα στο βοηθητικό προσωπικό μέχρι τα 1.662,14 ευρώ το μήνα που λαμβάνουν έκαστος των εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων (δύστυχε συνδικαλισμέ).

Όμως παρατηρούμε και άλλα. Τίθεται ευλόγως η απορία. Το λογιστήριο πως τα δικαιολογεί αυτά τα εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ το έτος ; Ο διοικητής της τράπεζας Αττικής που είναι και πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ (ταμείο μηχανικών, ταμείο με δεκάδες χιλιάδες μέλη) τι λέει ; Τέλος να τονίσουμε ότι δεν είναι μόνο η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή. Αλλά και απώλεια εσόδων των μετόχων, δηλαδή του ΤΣΜΕΔΕ που κατέχει το 42%, του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου που κατέχει το 21% και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με 19% και περί το 18-19% που ανήκει σε μικροεπενδυτές (τα ποσοστά, περίπου).

 Κύριε Εισαγγελεύ του Οικονομικού Εγκλήματος, Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Οικονομική Αστυνομία, Υπουργείο Οικονομικών, για να σας βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο σας θέτουμε ένα παράδειγμα.  Έστω ότι ο Α έχει μισθό μηνιαίο 2.000 ευρώ. Στο λογαρισμό μισθοδοσίας του θα βρείτε κάθε 30η του μηνός 2.500 ευρώ ή και περισσότερα. Πολύ περισσότερα …. Αν σας μιλήσουν ΞΑΝΑ για προσωπικά δεδομένα ή και για «…. οδοιπορικά που είθισθε να δίδονται», τότε προαναφερόμενοι Κύριοι, με όλο το Σεβασμό πρώτιστα στον όνομα του Ελληνικού Λαού και μετά σε Εσάς, είμαστε στη Διάθεσή Σας, αφού διακυρήξουμε ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει με την εφαρμογή των Νόμων μας, ίσως και με τα παραθυράκια τους. Εκτός των άλλων τα όποια οδοιπορικά μπαίνουν κανονικά στη μισθοδοσία και όχι …. μαύρα.

Για τους Αδελφούς μας και τους αναγνώστες να πούμε, ότι τα απειλητικά μηνύματα που βλέπουμε εδώ και εδώ και εδώ και σε πλέον των 1.000 πιστοποιημένων από πραγματογνώμονα της Εισαγγελείας Αθηνών και Πειραιώς, ανήκουν στο Διευθυντή λογιστηρίου του οποίου οι απόψεις ταυτίζονται με ένα πρώην συνδικαλιστή : «ποιος θα μιλήσει, αφού παίρνεις και εσύ μαύρα …» ή άλλου : «δεν θα τα βγάλεις πέρα, είσαι μόνος σου και είναι σύστημα». Αλλά έκαναν λάθος. Δεν είναι μόνος του ! Με μοιρασμένα sticks …. και με πολλά στοιχεία ακόμη … Και αυτά στην κρατική τράπεζα όπου 8 στα 9 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων είναι μέλη της ΔΗΣΚ. Έχουμε πει άλλωστε, είμαστε όλοι ΠΑΣΟΚ !!!!!! Και όλα τα ανωτέρω αισχρά να γίνονται σε ανθρώπους όπως ο Κανελλάκης που ΄την 19-12-2011 δικάζει τις βλαπτικές του μεταβολές στο κτίριο 9, αίθουσα 14 της Σχολής Ευελπίδων ή και σε άλλους που δε δέχθηκαν να πουν ψέματα σε βάρος του Κανελλάκη.

3 Σχόλια

  1. […] σταματήσει η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ Η ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ; Βεβαίως, άσχετα αν πίσω από τα “δικά μας παιδιά” […]

  2. […] σταματήσει η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ Η ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ; Βεβαίως, άσχετα αν πίσω από τα “δικά μας παιδιά” που […]

  3. […] σταματήσει η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ Η ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ; Βεβαίως, άσχετα αν πίσω από τα “δικά μας παιδιά” που […]

Σχολιάστε